top of page

Negatif Düşüncelerden Kurtulmak

Vücuttaki enerji kanalları birçok sebeple tıkanabilir bunlar; duygusal travmalar, negatif düşünce kalıpları, fiziksel engeller, kötü beslenme, fiziksel hasar veya travma, kötü beslenme toksinler, dengesiz yaşam tarzı vb. olabilir. Biz bu makalede negatif düşünce kalıplarını konuşacağız. Negatif düşünce kalıpları, endişeli, huzursuz, öfkeli, karamsar, korkak düşünce yapılarını ifade eder.

Örnekler şunlar olabilir:

  • Ben çok çabuk hasta olurum.

  • Ben yapamam.

  • Ben başarısız biriyim.

  • Senden nefret ediyorum.

  • Hayattan korkuyorum.

Bu tür düşünceler bildiğimiz gibi zihinsel ve duygusal sağlığımızı derinden etkiler. Ne demiştik her meridyen kanalı bir organ veya sisteme bağlıdır. Ve duyguyu üreten şey düşüncelerimizdir. Düşünceler tek başına işlevsel değildirler, içine duygu girdiğinde anlamlı hale gelir. Ve enerji kanallarına etki etmeye başlar. Negatif duyguların aşırı deneyimlenmesi sonucunda enerji kanallarında tıkanıklık olabilir ya da enerji yitirilebilir. Örneğin hüzün gibi herhangi bir negatif duygunun sık, yoğun ve sürekli deneyimlenmesi, aşırı deneyim olarak görülebilir. Bu durum ise enerji kanallarında problemlere yol açar. Travmalar ise doğrudan bu konuya örnek verilebilir. Meridyen terapi negatif duygu ve düşünceler sebebi ile ortaya çıkan enerji tıkanıklarının giderilmesi yardımcı olur. Bu noktada hedef zihnimizi ve bedenimizi holistik yani bütüncül olarak negatif duygu ve düşünceler ile baş edebilir hale getirmektir. Hollistik Terapi olarak hedefimiz bu yolda insanlara yardımcı olmaktır.


 

Negatif Düşünceyi Farketmek

Günümüz koşulları negatif düşünceyi beslemekte, pozitif düşünmeyi zorlaştırmaktadır. Bu durumlarda negatif düşüncelerden kurtulmak daha zor hale gelmektedir. Ancak her kriz bir fırsat yaratır diye düşünmekteyim. Sıkıntılar çoğaldıkça çözümlerde çoğalıyor. Burada iş biraz kişinin kendisine düşüyor yani öz saygımızı yükseltmek, pozitif düşünmemizi kolaylaştıracak, hayat konforumuzu artıracak kendimize ve çevremize daha faydalı bir birey haline gelmemizi sağlayacaktır. Kişinin kendine vereceği öz değer doğal olarak kendisini dinlemesine, bedeninin, ruhunun ve zihninin ihtiyaçlarını gözetmesine ve gereksinimlerini yerine getirmesini sağlar. Kişi kendini gözlemlediğinde, yaşadığı hüznü fark ettiğinde, bu konuyla ilgili yapılacak çalışmaları biliyorsa kendini desteklemelidir. Bilmiyorsa profesyonellerden yardım alarak gereksinimini karşılamalı ve kendini dengede tutmayı başarmalıdır. Kendi ihtiyaçlarını fark etmeyen birey zamanla daha zor koşullarda kendiyle mücadele verecek, sorunu göremeyecek kadar yorulacaktır. Geçirdiği süreç, hangi duyguyla, hangi meridyen kanalından, hangi organa ya da sisteme hasar verdiyse, o sistemle ilgili fiziksel bir rahatsızlığa sebep olabilir. Negatif düşünce kalıplarımızı, inançlarımızı değiştirmezsek meridyenlerin, çeşitli yöntemlerle açılması geçici bir fayda ve rahatlama sağlayacaktır. Aslolan kişinin zihin yapısını iyileştirmesi ve bütüncül olarak şifalanmasıdır.


 

Negatif Düşüncelerden Kurtulmak Konulu Bir Hikaye

Yakinen şahit olduğum bir örneği seninle paylaşarak ile bu makalemi bitirmek istiyorum. Çocukları tarafından yalnızlığa terk edilen bir kadın düşünelim. Uzun yıllar boyunca çocukları yanına uğramamış. Ancak kadın ağır bir hastalık sonucu, ölüm döşeğine düşünce çocukları da birden ortaya çıkmış ve anneleri ile ilgilenmeye başlamışlar. Derman olsun ve anneleri şifa bulsun diye çocukları annelerini meridyen terapiye getirmişler. Ancak kadınla yapılan uzun terapi süreçleri neredeyse hiç fayda vermemiş. Farklı yöntemler denenmiş, uzmanlar aralarında konuyu tartışmış ancak bir türlü istenen ilerleme tam anlamı ile sağlanamamış. Kadınla ve çocukları ile yapılan görüşmeler sonrasında, kadının hikayesi öğrenilmiş. Meselenin özüne inip, kadının duygu ve düşünce dünyasına girildiğinde ise gerçek ortaya çıkmış. Kadın şöyle düşünmektedir. ‘’Çocuklarım ben hastalandığımda beni affetti ve benimle ilgileniyorlar. Ben iyileşirsem yine gidecekler.’’ Negatif düşüncelerden kurtulmak istememenin öyküsü. İşte bu inanç sistemi tüm enerji kanallarını tıkamaktadır ve iyileşmenin önüne geçmektedir. Bütüncül bir iyilik için negatif duygu ve düşünce kalıplarından uzak durmak ve iyileşmeyi istemek gerekmektedir. Anlatmış olduğum bu örnekten yola çıkarak kendi inanç kalıplarını sorgulamak ister misin? Senin için bir kaç soru bırakıyorum. (=


 
  • Kendine ya da başkasına karşı ne tür olumsuz düşünce kalıpları üretiyorsun?

  • Bu olumsuz düşünceler ne zaman başladı ve ya ne tür olaylarla bağdaştırılabilir? • Bu düşünce kalıpları seni nasıl hissettiriyor?

  • Bu düşünce kalıpları hangi durumlarda veya hangi tür olaylarda daha belirgin hale geliyor?

  • Bu düşünce kalıpları nasıl davranışlarına veya ilişkilerine etki ediyor?

  • İnanç kalıplarını sorguluyor musun veya değiştirmeye çalıştın mı? Nasıl bir sonuç elde ettin?



62 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page