top of page

Meridyen Çeşitleri: Kalp Meridyeni

Güncelleme tarihi: 12 May


Selam sevgili listik okuyucusu, bu blogumda kalp meridyenini öğreneceğiz, detaylıca anlatacağım haydi keyifli bir öğrenme yolculuğun olsun (=

Kalp Meridyeni Kalp meridyeni, koltuk altından başlar.kolun iç kısmından geçerek avuç içine ulaşır ve serçe parmağın iç, uç kısmında son bulur.


Kalp meridyenine dair bir görsel
Kalp Meridyeni
  • Renk: Kırmızı 

  • Saat: 11:00-13:00

  • Enerji: Yin (Dişil) 

  • Element: Ateş 

  • Eş Meridyeni: İncebağırsak

  • Aku Noktaları: 9

  • Dengede Olduğunda: Çocuk gibi dünyayı olumlu algılama, neşeli, içten kahkahalar , tüm boyutlarımızda bedensel zihinsel ve ruhsal canlılık.

  • Dengesiz Olduğunda: İnandığı değerleri yıkıcı bir şekilde savunma, katı kural sahibi olma, şüphecilik, ankesiyetik durumlar, ahlaki değerler için tutucu bakış açısı, trip atma gibi davranışlar görünebilir.

  • Temel Kas: Subscapularis

  • Fiziksel Sorunlar: Kalp ile ilgili semptomlar, diş eti rahatsızlıkları,omuz ve göğüslerde hassasiyet ve ağrı, baş dönmesi gibi durumlar görülebilir.

  • Destekleyici Besinler ve Tüketme: B ve E vitaminleri, Fasulye, mercimek ve nohut gibi baklagiller, B1, B2, B3, B6 ve B9 vitaminleri bakımından zengindir. 

  • Yiyecekler: Ispanak, marul, lahana ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler kalp meridyeni için iyi seçimlerdir.

  • Kalp Meridyeni Psikolojisi: Kontrol


 

Meridyen Çeşitleri: Kalp Meridyeni Nasıl Çalışır?

Kalp meridyeni doğrudan ruhumuzla yani iç dünyamızla, iletişim ve ilişkilerden sorumludur. Kalp ise vücudun en önemli kasıdır ve dolaşımdan sorumludur. Kalp vücudun tüm organlarına ve dokularına oksijen ve besin taşıyan pompasıdır. Bu süreçte kendisi içinde oksijen ve besin kullanır. Oksijensiz kalan pompa gerekli enerjiyi bulamaz. Kalbi özel kılan şey diğer sistemelerden farklı olarak kendi kendini beslemesi ve düzenlemesidir denilebilir.


Kalp Meridyeni Psikolojisi: Acelecilik

Kalp meridyeni dengesizleştiğinde genel anlamda kişi her şey için aceleci bir tavır takınır. Trafikte, evde, işte zamanı dar olduğu için değil,  kalp meridyeni dengesizleştiği için ortaya acelecilik tavrı çıkar. Nedeni bilinmeksizin bir acelecilik söz konusu olur. Aynı anda bir kaç işi yapmaya çalışırlar. Örneğin dişini fırçalarken üzerini giymeye çalışır. Arabayı çalıştırırken aynı anda bir şey arar. Sonucunda bir kaç saniye kazanacağı işlerin peşinden koşarken, anlık stres oluşumu arttıracak eylemlerde  bulunurlar. Karaciğer safra kesesi öfke duygusunu yayan organlardır. Kızgınlığı intikam almak için kullanır. Kalp kızgınlığı ise intikamcı değildir. Herhangi bir durum ya da olay formuna duyulan bir kızgınlık söz konusu değildir. Kalp kendi kendine zarar verir ve kalp krizi gibi sonuçlar doğurabilir. İkisi arasındaki ayrımı bu şekilde anlamak mümkündür. Aşağıdaki kalp meridyenin yüklü olduğu durumda oluşan ve eyleme dönüşen davranışları verdim. Bu eylemlerin uzun sürerse ve kalp meridyeni üzerinde çalışılmaz ise erken yaşta ölüm gibi üzücü sonuçlara yol açabilir.


Kalp Meridyeni Fazla Yüklü Olduğunda;

Hiç bitmeyen şüphecilik tutucu davranışlar yaratır. Tutucu davranışlar hayatla devamlı olarak her konuda mücadele içinde olmak ve hayata kızgınlık duyma halini doğurur. Bu ise her şeye karşı  güvensizlik duygusunu tetikler. Güvensizlik içinde olan birey haliyle her şeyi kontrol etmeye çalışan, her şeyin kendisine sorulmasını isteyen birine dönüşebilir. Bu da sosyal çevrede insan iletişimlerini zorlaştırır ve diğer etkenlerle beraber öfkeyi açığa çıkartabilir. Çünkü kontrol elinden gidecek diye endişelenir ve aşırı duygusal tepkiler verir. Bu durum çevresini yorar ve gelen tepkiler kendisinde sevilmediği hissini oluşturabilir. Genel anlamda sevilmediğini düşünebilirler.


Kalp Meridyeninin Enerjisi Düşük Olduğunda;

  • Kalp meridyen enerjisi düşük olan kişi pasiftir, kendine bir otorite arar.

  • Öz saygısı düşüktür.

  • Karar vermekte zorlanır ve kendisi yerine karar alacak figürlere ihtiyaç duyar.

 

Kalp Meridyeninin Dengesi İçin Yapılabilecekler;

Yukarı da bahsettiğim gibi gergin bir kişilik oluştuğu için gevşeme, hayata güven, kendine güven, öz saygı meditasyonları iyi olacaktır yapabilmen için sana güzel bir meditasyon bırakıyorum.



Eğer kalp meridyen enerjin düşük ise kırmızı renkler giyerek destekleyebilirsin ama yüksek ise kırmızı renk pek tercih etmemeni öneririm. Çünkü yüksekliğine yükseklik katacaktır. Dengeye geldikten sonra dilersen hareket etmeye ihtiyaç duyduğunda kırmızı rengi giyebilir, alanında tutabilirsin. Kırmızı ateş elementinin rengidir ve ateş elementi hareketi temsil eder. Yukarda bahsettiğim beslenme şekillerine uyum sağlayabilir ve yine yukarda verdiğim Subscapularis kası için egzersiz yapabilir, gevşeyebilirsin. Ve bitmedi aynı zamanda kalp meridyenini direk uyarmak ve enerjisi yüksek ya da alçak hiç farketmez dengeye getirebilmek için aşağıda verdiğim kalp meridyeni aku noktasına 3 - 4 dk kadar bası uygulayabilirsin. Kalp meridyeni, koltuk altından başlar. Kolun iç kısmından geçerek avuç içine ulaşır ve serçe parmağın içinden geçerek dış köşesinde biter.  Buraya yapacağınız baskılı masaj da iyi sonuçlar verecektir. Ve buraya bıraktığım bu keyifli içerikten de destek alabilirsin. Düzenli cardio yapabilirsin. İnsanlara yardım edebilirsin, gülmek kalbine iyi gelecek sevdiğin insanlarla zaman geçirebilirsin.   ((= Ya da beni arayabilir ve meridyen terapinin mucizlerinden faydalanabilirsin ((=




Ufak niyetler hayat kolaylaştırır.


  • Hayatın sonsuzluğunda, bulunduğum noktada her şey mükemmel bütün ve tam.

  • Mükemmel bir sağlığı, doğal halim olarak kabul ediyorum.

  • Bana zevk veren yollarla egzersiz yapıyorum.

  • Alanıma hiç bir negatif enerjiyi kabul etmiyorum.


Mucize Sensin...


Listiklendin…

(=

435 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page