top of page

Meridyen Terapi Cihazı

Heyy, yeni bir blogda yine beraberiz. Umarım kafanda bir şeyler şekillenmeye başlamıştır ve bana ulaşmışsındır ya da ulaşmak üzeresindir (= Haydi gel! Merak ettiğin meridyen terapi cihazını biraz inceleyelim. Meridyen terapi cihazı dediğimiz cihaz, geleneksel Çin tıbbının temel prensiplerine dayalı olarak tasarlanmış bir bio enerji cihazıdır. Son teknoloji ile üretilmiş kolaylıkla taşınabilir bir ünite, üniteyi çalıştırmak için kullanacağımız bir güç kablosu, özel gümüş eldivenler, akupunktur pedleri, yüz bölgesi için kullanılan sonic prop aleti, gümüş eldivenlerde ve akupunktur pedlerinde elektrik akımını sağlayabilmek için kullanılacak bağlantı kabloları, fohow şirketinin bu terapi yöntemi için kullanıma uygun görmüş olduğu balsam ve kremlerle uygulanan bir terapi aracıdır. Fohow şirketi kadim bir bilgi olan Meridyen Terapi yöntemini teknolojiyle birleştirmiştir.Teknoloji ile birleşen meridyen terapi uygulaması, fizik tedavi yöntemlerinde kullanılan elektroterapi tedavileri ile aynı mantıkta çalışır. Fizik tedavi, kas-iskelet sistemi, sinir sistemi ve hareket fonksiyonlarının iyileştirilmesine odaklanır ve genellikle bölgesel olarak çalışır. Spesifik bölgelerdeki kaslar, eklemler ve ya sinirler üzerinde etki sağlamayı hedefler. Buna karşılık meridyen terapi cihazı, enerji kanalları üzerinde yaptığı çalışmalar ile holistik yani bütünsel bir yaklaşımla vücudun enerji dengesini iyileştirmeyi, bu sayede var olan rahatsızlıkları ortadan kaldırmayı hedefler.

 

Meridyen Terapi Cihazı Yorumlarım

Meridyen Terapi cihazının 3. nesil olan son sürümü hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağım. Meridyen Terapi cihazının taşınabilir olduğundan bahsetmiştik. Alt tarafta kullanmış olduğum görselden de görebileceğin gibi, para çantasına benzer bir tasarımda yapılmıştır. Çantayı açarken iki adet kolaylıkla açılabilir klipsler ile çantamızı açıyoruz. Çantayı açtığımızda tam ortaya yerleştirilmiş olan kontrol paneliyle karşılıyoruz. Kontrol panelinin üzerinde yuvarlak bir güç tuşu var. Ve yine adından da anlaşılacağı gibi tüm ayarlamaları bu kutucuk üzerinden yapabiliyoruz. Aynı zamanda ufak bir kumanda var. Bu kumanda ile danışan seans esnasında frekansı kontrol edebiliyor. Kontrol panelinde 1’den başlayıp 99’a kadar çıkan rakamları görüyoruz. 1 en düşük frekansta elektrik sinyalini temsil ederken, 99 en yüksek frekansta elektrik sinyalini temsil eder. Genelde 18 kadınlarda, 19 ise erkeklerde başlangıç frekansı olarak tercih edilir. Ancak danışanın hassasiyeti ya da hassas bölgelerine bağlı olarak seans sırasında bu frekanslar sürekli olarak değişir. Meridyen terapi uzmanı bazı bölgeler için frekansın düşürülebileceğini bazı bölgeler için ise yükseltilebileceğini danışanına söyler. Danışan ve uzman arasındaki işbirliği ile süreç yönetilir.

Frekans dışında 3. nesil makinalarda 3 mod kullanımı mevcuttur. Bunlardan biri kutu üzerindeki sol üst tarafta bulunan minik led ekrandır. Bu ekranda 3 modun ayarlamasını yapabiliyor ve görebiliyoruz. Modlardan 1.si yeni başlayan kişilerde kullanılırken 2.si frekansın düşük kaldığı kişilerde kullanılmaktadır. 3. mod ise yine cihazın diğer bir parçası olan sonic prop ile estetik uygulamalarda kullanılır. Ve akupunktur pedlerini kullanırken de 3. moda ayarlanır. Madem detay aradın gel bakalım. (= Kontrol panelinin sağ üst kısmında kullanılan minik ekrandan da zamanı ayarlamasını yapıyor ve gözlemleyebiliyoruz. En fazla 60 dakikalık bir kullanım sunuyor. 60 dakika bittikten sonra yenilemek gerekiyor. Bunların dışında bağlantı kablolarını takabileceğimiz 4 adet soket bulunmaktadır. Bu soketleri artı ve eksi olarak ayırmışlardır. Buna göre uygun sokete uygun kabloyu takarız.Önemli bir detay daha vermek istiyorum. 3. nesil makinalarda bulunan bir özellik olan bu detayı ben çok seviyorum. Ufak bir powerbank ile de güç kablosu olmadan cihazı kullanabilme özelliği de mevcuttur.


 


Meridyen terapi cihazı Kullanımı


Meridyen terapi cihazının kullanımını anlatan bir içeriği buraya bırakıyorum.

Buraya da meridyen terapinin yapılışını gösteren kısa bir video bırakıyorum.


Haydi, keyfin bol olsun. Umarım yeterli bilgi alabilmişsindir. Kendine iyi bak. Bir sonraki blog da görüşmek üzere.


Listiklendin. ((=





332 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page