top of page

Alternatif Tıp Nedir?

Güncelleme tarihi: 12 Eki 2023

heyy selamlar, Bu blogda alternatif tıp nedir bu konuya biraz göz atacağız ve kafamızda güzel bir resim oluşacak. E haydi başlayalım. Alternatif kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiştir. TDK’ya göre ‘’yerine geçen’’, “yedek” anlamında kullanılır. Alternatif tıp, modern tıbbın dışında kalan tamamlayacı bir tedavi yöntemi olarak görülebilir. Geleneksel veya yenilikçi, bilimsel olarak kanıtlanmış veya kanıtlanmamış olan çeşitli sağlık ürünleri veya terapi yöntemleri olarak tanımlanır. Genellikle doğal ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerini kapsar. Bu yaklaşım, bireyi fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal bir bütün olarak ele alır ve sağlığı iyileştirmek veya sürdürmek için birçok farklı yöntem içerir.


 

Alternatif Tıp Temel İlkeleri

· Alternatif tıp, bedenin hasta olmasını beklemeden sağlıklı kalmasını destekleyerek bireyi korumayı amaçlar.

· Alternatif tıp, vücudun kendi doğal iyileşme sürecini destekler. Bu nedenle, tedaviler vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneğini aktifleştirmeyi amaçlar.

· Alternatif tıp yöntemleri, her bireyin özel olduğunu vurgular. Uygulamaları bireyin fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal ihtiyaç ve özelliklerine göre uygular.

· Alternatif tıp, bitkisel tedaviler, akupunktur, homeopati, osteopati, refleksoloji, yoga, meridyen terapi, meditasyon ve diğer doğal ve tamamlayıcı yöntemleri kullanır. Bu yöntemler genellikle ilaçların yan etkilerinden kaçınmayı hedefler.


 

Alternatif Tıp Nedir? ve Bazı Alternatif Tıp Yöntemleri

· Akupunktur: Geleneksel çin tıbbının meridyen kanalları üzerinde iğneler aracılığıyla uygulama yaptığı kadim bir yöntemdir.

· Homeopati:

· Refleksoloji

· Yoga

· Meridyen terapi

· Osteopati

· Meditasyon

· Bitkisel tedaviler

· Ayurveda

· Aromaterapi

· Reiki

· Qigong

· Tai Chi

· Doğal beslenme ve besin takviyeleri

· Kinesiyoloji

· Hidroterapi

· Şifalı taş terapisi

· Biyoenerji terapisi

· Rezonans terapisi

Bu blogda detaylandıracağımız yöntem ise tabi ki meridyen terapi masajı


 

Alternatif Tıp Ve Meridyen Terapi

Ne demiştik alternatif tıp modern tıbbın dışında kalan tamamlayacı bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemler hastalıkları iyileştirmek ve sağlığı korumak amaçla geliştirilmiştir.

Meridyen Terapi Nasıl Çalışır?

· Vücudumuzda 14 ana meridyen kanalı bulunmaktadır.

· Meridyen terapi bu enerji kanalları üzerinde çalışarak vücudun enerji kanallarındaki sıkışıklığı açar.

· Bedenin kendi kendini iyileştirme yeteneğini aktifleştirir.

· Vücudun enerji akışını düzenler.

· Bireye doğal bir iyileşme yolu sunar,

· Vücutta denge sağlamayı amaçlar.


 

Meridyen Terapi Çeşitleri ve Uygulama Biçimleri

· Tai chi: Nefes ve hareket egzersizlerini içeren dövüş sanatıdır. Tai chi, vücudun enerji akışını düzenlemeye yardımcı olur. Daha detaylı bilgi için tıkla bakalım.

· Qigong: Nefes egzersizleri, meditasyon ve fiziksel hareketleri içeren bir uygulamadır. Qigong, vücudun enerji akışını düzenlemeye yardımcı olur. Daha detaylı bilgi için tıkla bakalım.

· Akupresür: Vücudun belirli noktalarına parmaklarla basınç uygulanarak uygulanan bir yöntemdir. Akupresür, akupunktura benzer bir yöntemdir. Akupresür, akupunktura göre daha az acısız bir yöntemdir. Vücudun enerji akışını düzenlemeye yardımcı olur. Daha detaylı bilgi için tıkla bakalım.

· Akupunktur: Vücudun belirli noktalarına ince iğneler batırılarak uygulanan bir yöntemdir. Uygulandığı enerji kanalı üzerinde etkili sonuçlar verir. Akupunktur, ağrı, stres, uykusuzluk ve diğer çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde yardımcı olabilir.

· Bio enerji cihazı ile Meridyen terapi masajı: Vücuttaki 14 ana enerji kanalına elektromanyetik enerji gönderilerek uygulanan bir yöntemdir. Meridyenlerin uyarılması, vücudun doğal iyileşme sürecini desteklemeye yardımcı olur.

· Gua sha: Vücudun belirli noktalarına taş veya kemik gibi sert bir nesneyle sürtünerek uygulanan bir yöntemdir. Kan dolaşımını artırmaya ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Uygulama yapılan enerji kanalı üzerinde etki sağlayabilir.

Yukarıda da gördüğünüz gibi meridyen terapi dediğimizde ortak bir özellik olarak enerji akışını dengeleyen ve vücudun kendini iyileştirme gücünü aktive eden bir dizi yöntemler görüyoruz. Ay madem bunların hepsi aynı işe yarıyor neden bu kadar fazla yöntem var dediğini duydum bile. Her birey farklıdır ((= Bu yöntemlerin fazla olması her bireye uygulanabilirlik açısından sence de mükemmel değil mi? İğneden korkuyor olabilirsin ((= ya da elektro terapi alamayacak olabilirsin. Örneğin kalp pili taktırmış olanlar ya da hamileler elektro terapiyle uygulanan meridyen terapi masajını alamazlar. Bu gibi durumlar için elimizde farklı alternatiflerin olması sence de büyük şans değil mi? A, ama sanma ki aralarında hiç farklılıklar yok. Bu bloğumun konusu olan bu yöntemler içinden (ve benim en çok sevdiğim uygulama olan), meridyen terapi masajı tüm bu çeşitliliğin arasından en hızı sonucu veren yöntemdir diyebiliriz. Çünkü; meridyen terapi masajı vücuda gönderdiği elektromanyetik dalgalar sayesinde diğer terapi yöntemlerinin ulaşamadığı yerlere kadar inebiliyor ve hızlı sonuç almamıza yardımcı oluyor. Aynı zamanda bir meridyen terapi masajı uygulaması diğer uygulamalara göre bazı farklılıklar gösteriyor. Biz bunlardan ikisini bu blokta ele alalım daha iyi anlamak için karşılaştıralım.


 

Neden Meridyen Terapi Masajı?

Alternatif tıp içinde en bilinen yöntemlerden biri olan meridyen terapi, bio enerji cihazı ile yapıldığında, diğer uygulamaların yanı sıra bütünsel bir yol izler. Ne demek bütünsel? İşte burada yukarda bahsettiğim iki terapi yönteminden bir diğeri olan akupunkturu ele alabiliriz. Akupunktur üzerinden uygulama örneği verelim. Akupunktur da yukarıda öğrendiğimiz gibi aslında bir meridyen terapidir yöntemidir. Fakat bio enerji cihazıyla arasında bazı farklılıklar vardır. Öncelikle bu ikisinin uygulanma biçimlerini öğrenelim (=


 

Akupunktur ve Meridyen Terapi Masajı

Akupunktur, bireyin problem yaşamış olduğu meridyen kanalı üzerindeki kontrol noktalarına ince iğneler batırılarak, enerji kanalı üzerindeki sıkışıklığı gidermek için bölgesel olarak uygulanan, ‘’ağrılı’’bir terapi yöntemidir. Bütünsel değildir ve tek bir meridyen üzerine odaklanır.

Bio enerji cihazı ile uygulanan meridyen terapi masajı ise, 14 ana enerji kanalı üzerinde çalışarak holistik yani bütünsel bir yaklaşımla bireyi ele alır. Bio enerji cihazı ile yapılan meridyen terapi mesajı ağrısız ve acısızdır. Aynı zamanda meridyen terapi 14 kanal üzerinde çalışma yaptığı için vücutta genel anlamda ilk seanstan itibaren rahatlama sağlar, şifası hemen fark edilebilir.

Meridyen terapi ile 14 ana kanal üzerinde çalışma yaptıktan sonra bedende nasıl değişimler gözlemlenmiş bir bakalım böylece bu rahatlamanın altını dolduralım.

Bio enerji cihazıyla yapılan bir seans sonrası;

· Bir seans 10 klasik masaj uygulamasıyla eşdeğerdir.

· Bir seans 6 kilometre koşmuş gibi vücutta yağ yakar.

· Bir seans organlardan 4 gram toksin atar.

· Bir seans hücre yenilenmesinde etkilidir.

· Bir seans omurganın düzelmesi için birkaç fizyoterapi etki gösterebilir.

· Bir seans meridyen kanallarındaki enerji akışının dengelenmesinde ciddi etki sağlayabilir.

Buna karşılık akupunktur yönteminde ise, danışanın problemi gözetilerek tıkanıklık olan enerji kanalı bulunur ve tek bir meridyen kanalı üzerinde çalışma yapılarak bölgesel bir çalışma yöntemi kullanılır.

Bu bloğumun da sonuna gelmiş bulunmaktayım genel hatlarıyla beraber biraz daha derinleştiğimiz bu blog umarım sana ışık olmuştur. Kendine iyi bak arada listiklenmeye gelmeyi de unutma ((=

117 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page